Back to Church Sundays

Evangeliegemeente De Deur Veenendaal organiseert een 3-tal “Back to Church Sundays”. Voor als je eens naar de kerk ging en door verschillende redenen niet meer gaat.

Voorganger A. Terpstra: “Uit gesprekken met mensen op straat blijkt dat een ruime meerderheid wel in het bestaan van God gelooft of ergens is blijven geloven. Kerk als instituut heeft mensen teleurgesteld. Of er is geen antwoord op de vraag: hoe kan ik God leren kennen? En de kerk is op de achtergrond geraakt. Terwijl de kerk juist een plaats is waar we God kunnen ontmoeten.”

Drempel
Volgens Amerikaans onderzoek, verricht onder 15.000 volwassenen, blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden de kerk weer zou bezoeken als ze een persoonlijke uitnodiging van een vriend of bekende zou krijgen. “Onze ervaring is dat dit niet erg veel verschilt met de situatie in Veenendaal. Met het initiatief van Back to Church Sundays willen we de drempel om te komen wegnemen.”

Nieuw begin
“Voor veel mensen voelt deze periode als een nieuw begin. Tijdens de vakantie overdenk je je leven op het gebied van zowel werk als privé. Iedereen heeft wel gebieden waar je vanaf nu het roer om zou willen gooien. God wil graag betrokken zijn in ons leven.” Evangeliegemeente De Deur nodigt iedereen uit om zondagavond 31 augustus en 7 & 14 september langs te komen. De diensten beginnen om 18.00 uur. Kom zoals je bent naar onze kerk, waar niemand perfect is. Locatie: Molenstraat 2a, Veenendaal.